År 2006-2007

1 januari, 2006 av Anna Wannberg

Allt började 2005 då vi bestämde oss för att en ny hund skulle införskaffas i familjen och med en önskan om att vi skulle kunna ta en valpkull i framtiden. Den 30 juli 2005 föddes valpkullen hos kennel Rowntree som gav oss våra första Lagotto Romagnolo som vi döpte till Iza. Som valp gick hon ganska bra på flera inofficiella utställningar, dock blev detta aldrig Iza starka gren då hon blev alldeles för stressad av utställningsmiljön och hon avslutade sin utställningskarriär i Sundsvall 2006 med att faktiskt placera sig som 2:a i unghundskonkurrensen med HP. I november 2006 fick vi resultatet på Iza Hd-röngten och hon har C-höfter så där dog alla förhoppningar om Iza som avelshund.

Men i samband med detta var en ny hund och ras på väg in i våra liv. För 2 oktober 2006 föddes i Karlstad en liten Dalmatiner som flyttade in med oss och fick namnet Zaga. Hon visade sig väldigt lovande och fick flera BIS-placeringar som valp på inofficiella utställningar. Som junior lyckdes hon två gånger år 2007 placera sig i bästa tikklassen, som 4:de bästa tik i Sundsvall och 3:de bästa tik på Almare Stäket. Hon vann även juniorklassen på Dalmatiner specialen i Medevi Brunn 2007 av 7 stycken juniortikar, det var vekligen en höjdpunkt det året.

2007 var också året som vi fick vårt kennelnamn TufflaZ godkänt av FCI.