BIS-placerad på hemmaplan!

24 februari, 2008 av Anna Wannberg

Denna söndag har varit stundtals hektisk och stundtals så stillastående att man kunnat somna, om man inte hade haft en hemsk huvudvärk vill säga..
Upp i ottan, men våra mått mätt i alla fall, Zaga ville inte kliva ur sängen och jag fick locka ut henne till bilen, sedan bar det av mot stan, svängde in och hämtade upp min syster och hennes Jack Russell som jag skulle visa på morgonen då han är junior. Väl där och på plats blev det lugnt en timme eller så, sedan måste Zeke, jack russelln, värmas. In i ringen och han slog ut den andra hanhunden och slog sedan ut en tik också och blev BIR-junior. Jippie, direktkval till Junior-BIS. Då blev det massvis med dötid igen.

Gick bort och pratade en sväng med våran lagotto Izas uppfödare om var där med några av sin egna lagotto och hade dragit med sig ett gäng valpköpare, och någon av dessa ville tydligen inte in i ringen och jag blev ombedd att ta över, visst jag hoppade in i ringen, visste inte ens vad hunden hette, Kajsa fick jag reda på efter ett tag, hon blev 2:a med HP efter sin kullsyster, det var en väldigt söt tik måste jag säga. Efter ännu mer väntande var det dags för valparnas och juniorernas finaler. När det var dags för mig och Zeke att äntra ringen igen, stod vi mot cirka 50 andra juniorer och blev inte utplockad bland de tio bästa, men vi var nöjd ändå.

När det var över tog systeryster sitt pick och pack och åkte hem, även mamma som var med åkte hem en sväng och drack kaffe (lämplig med 10 minuter hem) kvar själv satt jag och Zaga, som för den delen redan hade börjat blivit trött på utställningen då hon varit där i fem timmar. Vi åt lunch och jag bjöd Zaga på macka för att hålla henne på bra humör, mamma dök upp igen och sedan var det Zagas tur att äntligen få visa upp sig, hon skötte sig exemplariskt som vanligt trots trytande humör, min pärla!

Hon fick möta hanhunden och vann, ännu mer väntande på BIG-finalen. Vi blev bara två hundar i BIG och Zaga vann. Då var det dags för långa djupa andetag, jippie!! Förra året tävlande Zaga som valp och blev då BIS-4.. skulle vi kunna slå det i år??? Ut i ringen och blev inte bortplockad direkt utan var kvar bland de fem bästa..

Vi slutade som BIS-3 och fick se oss slagen av en Afganhund som 1:a och en Japank spets som 2:a.

Vilken dag! Vilken början på året! Zaga min pärla, tack för att du stod ut i alla 10 timmarna som detta tog och tack mamma som gjorde samma sak, även om det bara var Zaga jag mutade med våffelbitar.