Hundpsykolog

11 februari, 2008 av Ann-Britt Nymark

Hej alla dagboksläsare.

Jag ska nu skiva mitt första dagboksinlägg och då vill jag skriva lite om Izas träning/ psykologhjälp. Iza har utvecklat en

rädsla för främmande män,som bara blivit värre med tiden. Så när jag fyllde år så fick jag ett presentkort (av min omtänksamma familj) hos Ellners Hunderi.

Detta kan jag varmt rekommendera till alla som har något som helst problem med sin hund. Vi började träningen i december och har just nu tagit det ganska lugnt på grund av att Iza nyss löpt.

Orsaker till Izas beteende är framförallt en alldeles för hög stressnivå, det är genetiskt betingat men beror antagligen också på att vi ställde ut henne för ofta när hon var i en känslig ålder. Redan som valp hade hon svårt att koppla av och hon sov väldigt lite.

Träningen vi nu håller på med är att få Iza att sova mer, detta gör vi med hjälp av mer

motion, mer mental träning och med att försöka minska hennes rädsla/bygga upp bättre självförtroende genom träning med att framförallt möta främmande män ute på tillräckligt långt avstånd, så att hon inte stressar upp sig.

Det har hittills blivit en väldigt stor skillnad, ibland tror vi att vi fått en ny hund. Jag återkommer framöver med uppdatering om detta.