Diverse

28 februari, 2014 av Anna Wannberg

Oj så svårt det var att ge en rubrik till detta inlägg. Kanske för att jag tänkte dela med mig av lite av varje. Vi börjar med vårt helt ofattbara röntgenresultat för A-kullen. Vi vill återigen tacka alla valpköpare enormt mycket för att ni röntgat era hundar, det är guld värt för oss som uppfödare och rasen i stort. Här ser ni ett utdrag från SKKs tjänst avelsdata.

Inte nog med att alla har A-höfter så har dessutom 6 st röntgat armbågar utan anmärkning. Som sagt tacksamma och glada! 🙂

akullen

Nästa på agendan; vi kommer inte vara med på Puppy of the Year i helgen. Vi hade verkligen sett fram emot detta efter Dixons underbara vinst i Köping i somras. Men vi valde istället att ta bort en knöl som Dixon hade fått på sin ena armbåge och som visade sig vara en helt ofarlig inflammerad fettknöl, tack och lov. Vi väljer så klart att sätta hälsa och välmående framför tävlingar, för vad är väl en bal på slottet..

Trots att vi missar Grand hotell så kommer ju utställningssäsongen med stormsteg och vi har tagit alla hundarna ur “vintervilan”. Nu laddar vi för fullt inför våren. Det känns så kul att det snart är dags! Som det ser ut kommer två “nya” valpar ur A-kullen att komma med på utställning under 2014 vilket vi också tycker är väldigt kul. Så ska vi ju ha en valpträff i maj också, alla valparna kommer, från Piteå i norr till Falkenberg i söder. Vilka fantastiska valpköpare vi har, det kan inte sägas för ofta! 🙂

Så planerar vi ju en valpkull som ni kanske sett, vi tror på löp i mars-april om Zigne håller sin vanliga tid. Vi får återkomma och denna spännande parning när tiden är kommen. Som sagt så händer det grejor på löpande band nu, så 2014 blir nog ett riktigt kul år!

Dessutom kommer det hända lite finputsning av hemsidan både här och där, samt att en version på engelska ska komma till under våren. Nu vet jag att det var mer saker jag skulle skriva om, men det försvann ur minnet nu, så det får komma med en annan gång.
Vi önskar er alla en trevlig helg!