Vännäs!

17 juni, 2013 av Anna Wannberg

Träning innan startenNu har vi haft en mysig resa med Zigne och valparna Roza och Dixon, vi åkte mot Vännäs på lördagen och bodde på hotell en natt. Bra miljöträning för de små. Sen fick vi sovmorgon och lugn start på söndagen för i vår ring började det inte förens kl 10.30, vi hade ca 5 minuters bilfärd till utställningen. Utställningstältet hade vi varit dit och satt upp kvällen före, så lämpligt det blev med allt. Tur med vädret hade vi också som tur var, solen lyste varm större delen av dagen och även om molnen samlades så kom inget regn – i alla fall inte innan vi åkt hem.

Ja så till resultaten.
Först ut bland Lagotto var alltså vår egen Dixon (T. Allucinante) som också var enda hanvalpen denna dag. Han fick hederspris och skulle invänta bästa tiken för vidare tävling.Dixon framför domaren

Så var det dags för tikvalparna, där var det vår egen Roza (T. Amorosa) som mötte en halvsyster från kennel Lagottessa. Roza fick hederspris och blev bästa tikvalp.Tikvalparna

Roza framför domaren

Roza på språng

 

Då var det dags att tävla om vem som skulle bli dagens bästa valp, skulle det bli Dixon eller Roza? Båda skötte sig jättefint och var väldigt positiva hela dagen, så alla hade vi ju redan vunnit! 😉
Roza drog den längsta strået och placerade sig som BIR-valp och Dixon stod som BIM.

BIR & BIM

Så var det då dags för alla vuxna att tävla, domaren var långt ifrån nöjd och ingen hane fick CK. Tikarna gick det lite bättre för och Zigne lyckades placera sig som 2a i championklassen med CK och slutligen som 4e bästa tik.
Championtikarna

Vi bestämde oss för att vänta på BIS-finalen med Roza trots att en lång resa väntade hem igen. Totalt var det ca 16 valpar med i finalen och Roza lyckades inte få någon placering men skötte sig som en dröm! Vår lilla pärla!
vannas2013-14

På vägen hem stannade vi på en rastplats och alldeles nedanför var en liten strand, så klart tog vi ur hundarna för ett svalkande bad som belöning. En fantastisk helg helt enkelt!
Bad!