Kennelträffar

Träff maj 2021

Den 8-9 maj 2021 hade vi träff för F-, E- och G-kullen. För F och E var det dags att samla till BPH och G-kullen fick en något försenad 6-månadersträff.

Vi ägnade lördagen till det viktigaste – klippning och pälsvård! En lagotto kräver omfattande pälsvård för att må bra, så det är något som vi nöter om med våra valpköpare vid varje tillfälle vi får. Vi fick också tid till lite ringträning och så fikade vi en smarrig TufflaZ-tårta.

Under söndagen startade ett antal tufflor på BPH, vi tog inga bilder utan filmade. Filmer går att se på vår YouTube-kanal

Hela G-kullen – Iriz, Frasse, Zplit, Biz, Biggles, Knut och Smilla

Träff augusti 2020 – #tufflazträffen2020

Den 7-8 augusti 2020 bestämde vi oss för att något kul måste hända under även under år 2020. Dessutom firade vi 15 år med lagotto det här året så vi samlade ihop en kennelträff på Herrfallet i  Arboga.

Det passade bra i tiden då vår E-kull precis blivit sex månader och kunde ha sin första träff i samband med detta. Vi hade klippning, tryffelföreläsning med Camilla Bäckman (Gotlandstryffel AB), ringträning för Sofie Krigholm (Touch Up hundträning), ögonlysning med Berit Wallin Håkansson och duktiga Jolanta Andersone kom och erbjöd fotografering.

Totalt deltog 12 tufflor och 4 av Caztors avkommor från kennlarna Pelinas och Quintinos. Vi hade underbara dagar med nästan för bra väder, men det fanns många vackra ställen vid anläggningen där hundarna kunde svalka sig i Hjälmaren.

Från E-kullen: Tosca, Frasse, Ozzy, Diza och Franz (Foto: Sussie Signell)

Från A-kullen: Bruno, Roza och Enzo

Foto: Jolanta Andersone

Caztor med avkommor: Milo, Midas, Caztor, Speija och Gunde (Foto: Sussie Signell)

 

Träff oktober 2019

Den 19 oktober 2019 var det äntligen dags för oss att ha en träff igen. Då C-kullen aldrig fick till något gemensamt BPH och D-kullen blev en enda valp som flyttade till Finland så fick vi ett längre avbrott.

Men nu var det dags för F-kullens första träff, de hamnade lite konstigt i tiden så det blev ingen 6-månadersträff utan 4,5-måndersträff! Det var 3 av  5 valpar som deltog och de skött sig superfint på trimborden och blev så snygga små killar när de var klara.

Stående: Enzo, Rozzi och Tjabo

Träff april 2017

Den 23 april 2017 var det dags för C-kullens första träff, vi hade turen att få träffa hela kullen på 5 valpar. Vi visade klippning och andra pälsvårdstips och valpköparna jobbade hårt med saxen. Vi umgicks och valpköparna fick chansen att bekanta sig med varandra. Vi hade en tipsrunda och åt vår traditionella italiensk-inspirerade lunch.

Eftermiddagen avslutades med fotografering av samtliga valpar och kaffe i solen som tittade fram en liten stund. Under Tidigare kullar så finns bilder på valparna uppställda på deras respektive sidor.

Lotuz, Coco, Cajsa, Zäta och Roffe

Lotuz, Coco, Cajsa, Zäta och Roffe

traff-april16-1

traff-april16-2

Träff juli 2016 – TufflaZ-kampen

Den 22 juli 2016 hade vi vår första kennelträff för våra kullar tillsammans. Vi samlades i Västerås i Hundex lokaler då vi var några som skulle vidare till Köping för Raduno dagen efter. Vi valde att kalla denna träff för TufflaZ-kampen. Vi hade alltså en fem-kamp med hundarna, det var en tipsrunda, det var inkallning förbi ett ”minfält”, det var en bana som skulle gås med ett koppel av garn, både matte och husse skulle också gå med hund och en bricka full med muggar överfyllda med vatten runda en kona och sedan fylla en flaska med vattnet som fanns kvar. Vi hade många goda skratt och slutade kvällen med grilla och fika tillsammans i sommarvärmen. Tack till er som ville spendera er fredagskväll med oss. Grattis till Team-Zoff, som vann TufflaZ-kampen 2016!

traff20160722

tufflaz-kampen2016

Träff juni 2016

Den 5 juni 2016 var det dags att samla B-kullen för en BPH-träff. Vi har återigen haft turen att få total uppslutning. Hector med familj var den enda som inte kunde delta denna dag, men de har redan gjort sitt BPH i maj. Vi vill börja med att tacka alla våra valpköpare för att ni åker och vill göra ert BPH tillsammans med oss så vi får chansen att se hundarna live, det ger oss så mycket mer än att bara se det ”på papper”. Vi vill tacka Skutskärs BHK för en trevlig dag med mycket trevliga beskrivare och testledare, mycket proffsiga.

Vi ser många likheter i kullen, det vi är mesta glad över är att alla avreagerar sig ordentligt och snabbt. Ingen var heller mycket ljudkänslig för skramlet eller skotten. Alla resultat kommer ju finnas att läsa på Avelsdata för den som är nyfiken.

Dagen avslutade vi med att fira åter igen med fina tårtor som Kerstin Byström (Sweets By Kerstin) gjort, de var fina och goda. Så klart vår orangea TufflaZ-tårta och en BPH-tårta med de italienska färgerna. Mer bilder från BPH finns i galleriet BPH med B-kullen.

BPH2

BPH3

BPH-hanarna

BPH1

Träff oktober 2015

Den 24 oktober 2015 var det dags för B-kullens första träff, de är nu 6 månader gamla och det var dags för en genomgång av pälsvård/klippning. Vi hade turen att få med 6 av 8 möjliga valpar till denna träff. Under dagen diskuterades hundar i allmänhet och ”Tufflor” i synnerhet. Det är alltid kul att för valpköparna (och oss så klart) att få träffa syskonen och få ansikten på de andra ägarna.

Vi visade hur vi klipper och alla ägarna fick klippa sina egna valpar, vi åt lunch med italienskt tema och valparna fick testa på hur intresset för tryffel var. Vi är som alltid tacksamma för att så många ville komma och säger på återseende.

Zoff, Hector, Caztor, Ztella, Scilla och Zmilla.

Zoff, Hector, Caztor, Ztella, Scilla och Zmilla.

traff1

traff2

Träff maj 2014

Den 4 maj 2014 samlades sju av åtta valpar från A-kullen för att göra BPH på Söderhamns KK. Ja, eller samlingen började faktiskt redan dagen före på lördagen. Tre av valparna dök upp för klippning, lek och grillkväll. Först kom Elliot från Nacka och det blev diverse lek med syster Roza och klippning. Nästa besökare kom någon timme senare och var extra välkommen, för det var Bruno enda från Piteå, som vi inte träffat sen han flyttade från oss som liten valp. Den sista att anlända på lördagen var Nike från Surahammar. Vi hann klippa även henne innan vi samlades för en gemensam grillning på lördagskvällen. Det blev många goda skratt och en massa hundprat så klart, och så låg ju fokus på söndagens kommande BPH förstås.

 Vi fick en väldigt bra dag på söndagen, med fina resultat, all info finns att se på SKKs avelsdata. Vi fick mycket beröm av beskrivaren för fin mentalitet på våra Lagotto, hon hade själv aldrig upplevt Lagotto som våra, det gjorde oss så klart extra glada att höra.

Vi vill tacka Therese Abrahamsson, Roger Fernquist och Eva Siggstedt på Söderhamns KK för denna fina dag. Vi vill tacka våra valpköpare för att de ville åka till oss och vara med på denna dag. Till eftermiddagsfika hade Kerstin Byström gjort helt fantastiska tårtor; en TufflaZ-tårta som självklart var orange och en BPH-tårta som fick de italienska färgerna för att sätta lite ”lagottotouch” på den. Tårtorna var väldigt uppskattade, både vackra och såå goda!

Så om vi ska ge helgen betyg så får den 5 tassar av 5 möjliga!
Mer bilder från alla valparnas BPH finns i BPH-galleriet.

BPH1

BPH2

BPH3

BPH4

Träff juni 2013

Den 9 juni 2013 hade vi vår allra första kennelträff. Valparna i vår A-kull var då precis 6 månader gamla. Vi ägnade en heldag åt klippning och ge pälsvårdstips, försök till tryffelsök och så klart mycket hundsnack när valpfamiljerna mötte varandra för första gången. Det blev också diverse lek för valparna. Sex av åtta valpar kom på träffen, så var mamma Zigne med förstås.

Vi blev begåvade med vackert väder och både lunch och eftermiddagsfika hade italienskt tema. Vad annars?
Se mer bilder i Valpträffens galleri

Elliot, Alba, Zigne, Roza, Aila, Enzo och Nike.Elliot, Alba, mamma Zigne, Roza, Aila, Enzo och Nike.

20130609-1
20130609-2