CERT på årets Raduno

1 juni, 2015 av Anna Wannberg

I helgen har årets Raduno (lagottospecial) gått av stapeln. Väldigt bra arrangerat av rasklubben SLRK.
Men helgen började med en internationell utställning i Österbybruk precis som varje år i maj. Vi hade tre tufflor som deltog. Först ut var Enzo (T. Atteso) som placerade sig 3a i ÖKK med CK.
öbybruk15-enzo1 öbybruk15-enzo2 öbybruk15-enzo3

Nästa på tur var vår egen Roza (T.Amorosa) och Aila (T. Aureola) visad av Enzos matte Sonja, båda fick excellent men de lyckades inte placera sig i den stora öppen klassen på ca 12 st tikar. Vi klarade hela bedömningen utan regn och var väldigt nöjda, söndagen lovade bättre väder.
öbybruk15-roza öbybruk15-aila

Söndagen kom men det lovade bättre vädret var precis tvärtom. Det regnande större delen av dagen och ringen bestod mest av lervälling. Men det får man vara beredd på som hundutställare, vi bor ju faktiskt i Sverige. 😉
Men vi kan lugnt säga att vädret bekom oss inte nämnvärt för Enzo gjorde bedriften att vinna öppen klassen med CK och ta sitt andra CERT på årets Raduno med ca 50 anmälda hanhundar. Han blev också nominerad att tävla om bästa päls och bästa konstruktion/rörelser, tyvärr så kunde han inte vara med på dessa tävlingar då en lång hemresa stod i fokus. Jag (Anna) hade fått äran att visa Enzo denna dag, ett stort tack för det Sonja. Jag älskar den killen väldigt mycket och är så glada för er skull. Nu håller vi tummarna att ni kan ta hem championatet i sommar.

raduno15-enzo2

Högst upp på podiet – vinnaren av öppen klassen!

raduno15-enzo3

Och senare även CERT-vinnaren!

Roza var även hon med på Radunon men fick denna dag nöja sig med ett VG, hon fick sola sig i sin brors glans denna dag. 🙂

raduno15-roza

Roza, enligt oss dock alltid excellent!

Mer från helgen kommer inom kort. Vi hade nämligen en liten valpträff med halva A-kullen och så har vi träffat B-kullens pappa Viggo (Gleska Good Luck) och ”farmor” Angelika i helgen. Men jag återkommer till det. 🙂