Kennelträff och Raduno

25 juli, 2016 av Anna Wannberg

Vi har landat efter en helt fantastisk helg. Vi började helgen med att ha kennelträff i Västerås på fredagskvällen. Vi fick hålla till i Hundex lokaler i Västerås, tack för det Lasse och Bettan! Vi hade femkamp, grillade och svettades en hel del trots att det var eftermiddag/kväll. Tack till er som kom och Grattis till Team-Zoff som vann TufflaZ-kampen, se mer under Kennelträffar.

tufflaz-kampen2016

Vinnarna!

På lördagen var det sedan dags för årets tillställning för Lagotto – vår Raduno (rasspecial).
Vi hade tre juniorer som deltog och så vår ”stammis” och veteran Bonebreakers Girasole.
Först ut var Zoff (T. Bravo Ragazzo) och Caztor (T. Buon Baciatore) i en klass med totalt åtta juniorhanar. Zoff fick tyvärr nöja sig med ett VG med Caztor slog till och vann juniorklassen med CK.

Zoff & Caztor

Zoff & Caztor

caz2

Nästa steg blev att gå ut i bästa hanklass för vår 15 månders junior, i bästa hane deltog 12 hanar. Caztor tog en fin andra plats och fick sitt första CERT för domaren Tineke Pillement Heijden som också sa ord som vi sent glömmer ”I love this young dog!”, det gör vi också!

En del av bästa hane

En del av bästa hane

Caztor 2a med CERT Grattis Sandra och Hilton till vinsten

Caztor 2a med CERT
Grattis Sandra, Jane och Hilton till vinsten

Caztors kritik

Caztors kritik

Sedan var det dags för tikarna och Ztella (T. Buona Regina) gick ut i en klass med 18 juniorer. Tyvärr fick hon nöja sig med ett VG denna dag, vi hade redan bestämt oss att vi skulle ställa henne på tillväxt efter denna helg och det står vi fast vid.

Ztella 15 månader

Ztella 15 månader

Zigne (B. Girasole) gick sedan ut i veteranklass och fick excellent och blev 3a men tyvärr inget ck. Hon blev dock nominerad till tävling om bästa päls och slutade på en hedrande 4e plats i den tävlingen. Under söndagen sen sa den italienska domaren att Zigne hade den bästa päls han någonsin sett på en vit lagotto! 🙂

Zigne 4e bästa päls!

Zigne 4e bästa päls!

På söndagen var det dags igen, då Wästmanlands KKs internationella utställning i Köping, domare var Alessandro Zeppi från Italien. Vi hade samma uppställning och fick exakt samma resultat.
Zoff och Ztella fick VG och Zigne Exc 3a vetkk.
Men även Caztor gjorde bragden att återigen stå som andra bästa hane med CERT. Vi svävade hem på moln från Köping efter denna helg.

2a BH med CERT Grattis Maria, Jane och Imax till vinsten

2a BH med CERT
Grattis Maria, Jane och Imax till vinsten

Caztors kritik

Caztors kritik