Special i Piteå

19 juli, 2016 av Anna Wannberg

I helgen har vi varit på långtur till Piteå för tvådagarsutställning med rasspecial på lördagen. Med oss hade vi hela gänget lagotto och dalmatiner-Doriz som maskot. Vi hade också med oss vår kennelflicka Ewa Kugge som fick rycka in och hjälpa till i både uppfödar- och avelsgrupp, tack för det och för trevligt sällskap Ewa!

Vi åkte upp på fredag och bodde på trevliga Stormyrbergets Lantgård som vi rekommenderar varmt för de som vill ha ett lugnt och mysigt boende. Perfekt om man reser med hund, du går rakt ut på vandringsleder i skog och mark.

Lördag var det sedan dags för SLRKs Special, alla våra hundar fick excellent och alla utom Roza tog även placering i sina klasser.
Caztor (T. Buon Baciatore) 3a i juniorklass

caz1

Caztor

caz2

Juniorhanar

Bruno (T. Appariscente) 4a i öppen klass

bruno2

Bruno

bruno1

Del av öppen klassen

Ztella (T. Buona Regina) 3a i juniorklass

ztella2

Ztella

ztella1

Juniortikar

Roza (T. Amorosa) fick excellent men blev oplacerad i öppen klassen

Roza

Roza

Zigne (B. Girasole) 2a vetkk med CK

zigne1

Zigne

Vi visade också Zigne avelsgrupp som fick HP och blev 2a bästa grupp, Stort tack till Sussie Signell för hjälp med visningen.
avelsgrupp1

TufflaZ hade också uppfödargrupp med deltagarna från våra två kullar, den belönades också med HP och blev 2a bästa grupp!

uppf-grupp

Caztor, Bruno, Roza & Ztella

uppf-grupp2

Inte lätt att tränga upp sig på podiet, men glada handlers i alla fall 🙂

Söndagen blev inte en lika lyckad dag resultatmässigt, så som det är med utställningar. Lite som en berg-o-dalbana. Bruno, Ztella och Roza fick VG. Caztor och Zigne fick Exc. Det roligaste var väl att Zigne blev BIM-veteran!
zigne2