Ännu ett år att summera

30 december, 2016 av Anna Wannberg

När jag skrev förra årets krönika så avslutade jag den med att vi såg fram emot ett 2016 med utställningar, röntgen, BPH, kennelträff och förhoppningsvis en ny kull.
När året nu nått sitt slut så kan jag bara säga att vi haft ännu ett väldigt fint år och att allt vi såg fram emot har blivit lyckat på så många sätt att det är svårt att räkna.

Utställningar
Under året har 8 st  av totalt 16 st tufflor ställts ut minst en gång, de har resulterat i att 7 st fått excellent och den 8e har fått VG, 4 st har fått CK minst en gång. Vi fick ett reserv-cert till A-kullen och två av juniorerna från B-kullen har fått CERT under året.

Röntgen
Hela B-kullen röntgde höfter under våren och med goda resultat 5 st A,  2 st B och 1 st C (B/C). Av de  B-kullsbarnen så röntgade 5 st också armbågar och alla var utan anmärkning. Vi håller fortsatt hög frekvens på röntgade avkommor med hjälp av våra duktiga engagerade valpköpare, om vi inte sagt det tillräckligt så TACK igen!

BPH
Samtliga i B-kullen har också gjort BPH under året. Hector ”tjuvstartade” i maj nere i Nacka och resterande gäng kom med på valpträff i Skutskär och gjorde sina beskrivningar under en dag i juni.

Kennelträff
Vi hade kennelträff i Västerås i en tryckande värme på fredagen före årets stora lagottohelg i Köping (Raduno). Vi var ett glatt gäng, som vi brukar vara J Det blev lite jobbigt med värmen för både oss och hundarna men vad gör det när man leker tillsammans och njuter av en vacker sommarkväll?

En ny kull
I augusti var det dags att para vår Roza, denna underbara tik som vi behöll från vår A-kull.  Hon parades med den holländske skönheten Cicero (CH Rozebottel’s Mc Steamy). Så i slutet av oktober hade vi äran att välkomna 5 nya liv till världen. Vi valde att sätta kullens namn med blomtema och trots att det inte var så vi planerade så stannade en liten Crazy Daisy med oss i kenneln.

Några plus i kanten
Utöver det vi hoppades på i slutet av förra året så har vi fått en viltspårschampion i kenneln, vi har visat både uppfödargrupper och en avelsgrupp. Vi har fått goda resultat på DNA-tester och vi har fått ett helt år igen utan sjuka eller skadade hundar. Som ni förstår ett väldigt fint år på kennel TufflaZ. Vi ser nu fram emot att under 2017 se C-kullen växa upp och att få se mer av B-kullen i utställningsringarna, de fyller ju två år i april så något championat håller vi så klart tummarna för.

Så vi vill härmed bjuda på vårt år i bilder och önska alla ett riktigt Gott Nytt År!!

BIS-3 med Zoff, Caztor, Scilla & Ztella

Vår uppfödargrupp på VNKKs valputställning i januari blev BIS-3!

scilla1

T. Buona Fortuna ”Scilla” debuterade storartat i Sundsvall i april och slutade 2a bästa tik med CERT – 9 tikar deltog.

BPH-hanarna

Hela B-kullen är BPHade under våren, det betyder att 100 % med TufflaZ-prefixet är mentalbeskrivna

team-tufflaz

Vi hade också valpträff i samband med BPH-dagen, här är 5 st ettåringar från B-kullen

bruno5

T. Appariscente ”Bruno” blev 2a bästa hane med R-CERT i Vännäs i juni – 12 hanar deltog.

uppf-grupp

Vår första uppfödargrupp visades på Lagottospecialen i Piteå i juli, den belönades med HP och blev 2a bästa grupp

avelsgrupp1

Samma grupp visades också i avelsgrupp tillsammans med sin mamma Zigne, även den med HP och en 2a plats

traff20160722

Kennelträff i ett varmt Västerås

2 x CERT i Köping!

Caztor tog 2 x CERT i Köping! Han var 2a bästa hane på både Radunon (38 hanar) och Int. Köping (33 hanar)

cicero2

Vackra Cicero (Rozebottel’s Mc Steamy) far till vår C-kull

sevch

1dag

C-kullen med sin duktiga mamma Roza

Kvar hos oss - bollhavssovaren Crazy Daisy aka Zäta

Kvar hos oss – bollhavssovaren Crazy Daisy aka Zäta