Våra valpar har utställningsdebuterat!

11 maj, 2013 av Anna Wannberg

Idag har våra egna valpar från A-kullen debuterat i utställningsringen, även mamma Zigne fick vara med på en uppvärmningsomgång innan sommarens utställningar drar igång. Vi har varit till Bollnäs på inofficiell utställning med goda resultat, Nixon fick HP och blev BIR-valp – även Roza fick HP i valpklassen och mötte sin bror där hon drog det kortare strået och blev BIM-valp. Mamma Zigne visade att när valparna är 5 månader är man tillbaka till sitt vackra jag igen, hon tog BIR av och BIG-3 av en grupp på 7 hundar!

Domare: Martina EgerbrandtNixon - BIR-valp!

Kritik:
Nixon
5 månader med utmärkta proportioner. Korrekt bett. Bra proportioner i skallen. Bra hals. Något överbyggd. Normalt vinklad fram och bak. Passande benstomme. Bra förbröst och bröstkorg för åldern. Rör sig något trångt bak och brett fram. Bra päls och färg. Välvisad.

Roza
5 månader feminin tik med korrekt bett och en tanke lång i nosen. Önskar längre hals. Något överbyggd. Bra förbröst och bröstdjup. Normalt vinklad fram och bak. Rör sig bra från sidan, något trångt bak. Bra färg. Lovande päls. Välvisad.

Zigne
5-årig feminin tik. Utmärkt modell. Korrekt bett. Bra huvud med välansatta öron. Bra hals och överlinje. Bra förbröst och bröstdjup. Normalt vinklad fram och bak. Rör sig bra. Utmärkt färg och päls. Passande benstomme. Välvisad.

Väntar på sin tur!

Nixon framför domaren

Roza framför domaren

On the move

Tävlan om BIR-valp

Team TufflaZ

Zigne framför domaren

On the move

Hundarna som placerade sig i grupp 8

(OBS! håll muspekaren över bilderna för att se bildtext!)