Once in a lifetime! Dixon 2 x BIS-valp!!!

22 juli, 2013 av Anna Wannberg

Vi har haft en helt fantastisk helg och har inte riktigt lyckats smälta valparnas fantastiska resultat!
Hemsidan är uppdaterad under resultat och med ett eget galleri från helgen.

Vi åkte neröver på fredag eftermiddag och stannade första natten i Surahammar hos Nike (T. Amabile) med familj. Vi fick supergod middag och efterätt. Vi gick en trevlig promenad med alla hundarna tillsammans och fick chansen att sitta och prata en massa. Stort tack Eva och Mats för er gästfrihet.

På lördag morgon åkte vi vidare mot Köping och internationell utställning. Med oss hade vi alltså Zigne, Roza och Dixon. Först ut var valparna och denna dag hade dom bara varandra som konkurrens då den tredje anmälda valpen inte kom. Båda fick superkritik och fick HP. Dixon drog den längsta strået och blev BIR-valp. Zigne gick ut i championklassen och fick Excellent och CK men ingen placering.
Sen var det en lång väntan på att finalerna skulle börja. När det var dags för samtliga dagens BIR-valpar att komma till uppsamlingsringen så blev det proppfullt. Vi räknade aldrig exakt antal valpar men uppskattningsvis någonstans mellan 30-40 valpar. Dixon skötte sig som en dröm och riktigt flöt fram när vi sprang. Jag var mer än nöjd med honom och hans prestation.
Ute i BIS-ringen så gallrade domaren Elisabeth Rhodin och behöll 9 valpar i ringen, vi var fortfarande kvar och det kändes helt ofattbart.
När speakern började med att ropa ut fjärde och tredje placeringen så tänkte jag att det var det för inte blir han bättre placerad än så. När tvåan fått sin placering och bara första platsen fanns kvar så höll jag ändå andan. När speakern ropar att på första plats vill domaren ha en Lagotto Romagnolo! så är flera sekunder borta känns det som. Helt overkligt att våran lilla Dixon, vår egen uppfödning, vår första kull dessutom ska gå upp på en stor utställning och bli dagens bästa valp!!! Vilken kille!

BIS-valp i Köping 2013!! T. Allucinante ”Dixon” BIS-valp i Köping 2013!!

 

Vi spenderade kvällen i ett glädjerus med trevligt sällskap på hotellet i Köping. Grattis Lotta Landerstedt till Gemmas BIR och tack för champagnen.
Vi laddade sen om för att delta på årets händelse i lagottovärlden på söndagen. Det var alltså dags för årets Raduno. Totalt 16 valpar och 84 vuxna anmälda. Nu fick valparna mer konkurrens av sina rasfränder. Först ut var ett gäng tikvalpar på 4-6 månader, sedan var det dags för Dixons klass. Om jag inte minns fel så var vi 4 hanar och till vår stora glädje så vann Dixon och blev bästa hanvalp. Därefter var det dags för Roza att tävla och det vara 4 tikar i hennes klass, även Roza vann sin klass och blev bästa tikvalp 6-9 mån. Då fick syskonen möta varandra om BIR/BIM. Även denna dag drog Dixon det längsta strået och blev BIR-valp 6-9 mån. Han fick då möta den lilla söta tik som hade vunnit babyklassen 4-6 mån. Dixon vann och blev därmed BIS-valp även på Radunon! Aldrig mer kommer vi väl få uppleva något liknande! Vilken liten stjärna han varit hela helgen!
Nu fortsätter vi njuta av semestern och valparna får leva loppan på hemmaplan med bad och lek tills nästa gång vi drar iväg, det blir Askersund i augusti. Vi hoppas vi ses där!

Roza BIM-valp & Dixon BIR/BIS-valp på Radunon 2013!
T. Amorosa ”Roza” BIM-valp & T. Allucinante ”Dixon” BIR/BIS-valp på Radunon 2013!