Debut för Bruno i Piteå och Enzo har varit i Hässleholm!!

19 maj, 2014 av Anna Wannberg

Hej å hå!
Vi tycker det är såå kul att våra valpköpare vill testa på olika saker med sina hundar. Inom kort så kommer hela A-kullen ha gjort BPH. Det är just nu 4 av 8 som är utställda officiellt. Två till kommer det att bli innan året är över. De går kurser i klippning, handling, rallylydnad, tävlingslydnad, agility m.m Alla är dessutom älskade familjemedlemmar och har bra hem, det viktigaste av allt såklart.

Vi kan nog inte framföra hur mycket det betyder för oss, men vi försöker. Det gör vi bland annat genom att erbjuda att visa ”valparna” på utställning. Detta kan ju vara lite av en djungel för den oinvigde.

I helgen bar det därför av till Piteå för att visa T. Appariscente ”Bruno” och med åkte vår egen Amorosa ”Roza” för att tävla med brorsan. Bruno är en väldigt härlig hanhund och han blev väldigt glad när jag (Anna) dök upp hemma hos honom för första gången. Fast mest var han intresserad av sin syster som satt i bilen, ja sådär på unga hanars vis..;) Det blev lite toppning av frissan på lördagkväll och lite utställningsträning. På söndag gick gick Bruno ut i juniorklass med tre deltagare, han fick betyget Very good och placerade sig som 2a. Bruno fick väldigt fin kritik men domaren önskade sig lite mer kroppsmassa, så lite mer mat och muskler så kommer det med tiden. Roza gick sedan ut i en klass med fem junortikar, hon fick excellent och placerade sig som 3a. Goda betyg för våra ungdomar som fortfarande har en hel del utveckling kvar. Bilder från utställningen kommer senare, här följer dock två bilder på fina Bruno, som VI anser är väldigt Excellent! 🙂

Bruno-Piteå

Medan vi åkte norrut så fick vi trevliga nyheter från söder, det var nämligen så att T. Atteso ”Enzo” tävlade i Hässleholm på lördagen, han fick excellent och vann en stor juniorklass. Han fick även CK, men placerade sig inte i bästa hanklass. Enzo och matte Sonja har blivit riktiga proffs på detta och det är så roligt att vi lyckats lura någon mer att bli lite så där fanatisk som vi är..;) Vi vill så klart dela en bild på det glada paret när de hade vunnit!

Enzo-Hässleholm