Valpträff och BPH

6 maj, 2014 av Anna Wannberg

Vi har haft en fantastisk helg, redan på lördag kring lunchtid dök de första valpköparna upp hemma hos oss. Först kom Elliot med sin matte och husse från Nacka. Det blev diverse lek med syster Roza och en välbehövlig klippning.

20140503-1

20140503-elliot

Nästa besökare kom någon timme senare och var extra välkommen för det var Bruno enda från Piteå som vi inte träffat sen han flyttade från oss som liten valp. Han kom med hela sin familj och även han fick sig en frisering.

20140503-bruno
Den sista att anlända redan på lördagen var Nike från Surahammar. Vi hann klippa även henne innan vi samlades för en gemensam grillning på lördagskvällen. Det blev många goda skratt och en massa hundprat så klart, och så låg ju fokus på söndagens kommande BPH förstås.

20140503-nike

20140503-5

20140503-3

Så kom äntligen söndagen som vi längtat efter detta, datumet har varit bokat länge med Söderhamns kennelklubb för en heldag med TufflaZ-hundar på BPH. Visserligen började vi dagen med en prickig hund som inte officiellt heter TufflaZ förstås med som dock bor hos oss..;) Jenzen fick inleda dagen och gjorde det med för oss gott resultat.

Jenzen-BPH1
Sedan bestod dagen av enbart Lagotto, nämligen 7 av 8 valpar från vår A-kull. Det skulle ha varit allihopa, men Enzo fick förhinder och kommer att göra sitt BPH på hemmaplan under juni istället. Bilder från alla valparnas BPH finns i ett eget galleri (BPH-galleri). Vi hade en väldigt bra dag, med fina resultat, mer info finns att se på SKKs avelsdata. Vi fick mycket beröm av beskrivaren för fin mentalitet på våra Lagotto, hon hade själv aldrig upplevt Lagotto som våra, det gör oss så klart glada att höra.

Vi vill tacka Therese Abrahamsson, Roger Fernquist och Eva Siggstedt på Söderhamns KK för denna fina dag. Vi vill tacka alla valpköpare för att de ville vara med på denna dag, det ger oss bra verktyg att jobba med och en tydlig bild av hur vår första kull har blivit. Vi vill också tacka Kerstin Byström som gjorde helt fantastiska tårtor till vårt eftermiddagsfika, de var väldigt uppskattade, både vackra och såå goda!

Så om vi ska ge helgen betyg så får den 5 tassar av 5 möjliga! 🙂 Här är lite mer bilder från BPH-dagen:

20140504-1
20140504-3
20140504-2
20140504-6
20140504-5
20140504-4