Tre helger – tre utställningar!

30 juli, 2014 av Anna Wannberg

Juli är här med nästan för mycket värme. Det är svårt att få till mycket hundaktiviteter i alla fall. Men vi har i alla fall orkat med tre stycken utställningar med något varierande resultat.

Den 13 juli ställdes tre tufflor ut på nationell utställning i Alfta. Det var våra hemmavarande ungdomar, Roza (T. Amorosa) och Dixon (T. Allucinante) samt en långväga gäst i form av Enzo (T. Atteso). Vi hade en väldigt trevlig helg med Enzo och hans familj, så kul att ni ville komma upp och hälsa på när ni missade valpträffen i maj! Alla tre fick också Excellent på utställningen i Alfta. Längsta strået drog Dixon som blev 4e bästa hane med reserv-cert!

Dixon och Enzo i unghundsklassen

Den 19 juli gjorde Anna och Dixon en lång resa själva. De åkte upp till Kemi i Finland för att ställa ut på internationell utställning. Dixon fick excellent men domaren tyckte inte att han räckte till för ett CK. Dixon visade sig fantastiskt fint trots nästan 30 graders värme så vi var nöjda ändå. Men visst kändes hemresan lång.. 🙂

Så till den tredje helgen i rad på utställning, ja i alla fall för Anna och Dixon. Vi gjorde resan ner till Värmland för att vara med på internationell utställning i Ransäter. Vi passade på att ha lite semester och bodde på underbara Selmas Spa i Sunne. Lagom långt till utställningen med restid på en halvtimme. Vi kan verkligen snacka tryckande värme, man fick försöka svalka hundarna på alla sätt. Vi köpte glass till våra när det gjort sitt i ringen. Vi visade Roza och Dixon denna dag. Dixon fick excellent och CK och lyckades placera sig som 4e bästa hane med CERT! Det är första svenska certet för en Tufflaz-uppfödning. Roza fick dock nöja sig med ett very good denna dag.

20140726-1Bästa hanklass, Dixon och hanarna från öppen klass.

20140726-2En glad matte och hund får ta emot Certet!

20140726-3Roza i Ransäter

20140726-5Efter utställningen hittade vi en sjö där hundarna kunde svalka sig efter gott utfört arbete, nog är Värmland vackert allt!