En summering av år 2014

2 januari, 2015 av Anna Wannberg

Som alla andra år har 2014 bestått av toppar och dalar. Min årskrönika (som brukar vara uppskattad) blir något kortare i år. Jag kan inte gå in på alla trevliga saker som hänt, det har varit fööör mycket. Jag väljer våra favoriter och snuddar kort vid några av de allra djupaste dalarna.

Året började så fint med detta. Hela A-kullen röntgad med A-höfter och 6/8 röntgade även armbågar med felfria resultat.

akullen

Utdrag ur Avelsdata

Våren började med fina resultat för Enzo i Malmö som 4e bästa hane och Dixon i Sundsvall som 2a bästa hane med reserv-cert. Enzo vann också juniorklassen båda dagarna på MyDog i januari och kvalificerade sig till Crufts 2015.

enzo malmo3

Enzo i Malmö

I maj hade vi en fantastisk dag med BPH för 7 av 8 A-kullare, det var en rolig dag med för oss goda resultat. Vi har underbara valpköpare som reser till oss från när och fjärran.

BPH3

BPH

I maj debuterade också Bruno och Aila i utställningsringen i Piteå respektive Österbybruk. Jag har haft äran att få visa upp många av våra ”valpar” runt om i landet. Det är så roligt för de är alltid trygga och glada. Maj var en händelserik månad för den avslutades med att jag och Dixon reste till Norge för en internationell utställning där han blev bästa hane med CERT, CACIB och BIM.

7

Dixon med norska rosetter

Juni började dystrare då vi fick meddela att Zigne gått tom efter vårens parning. Vi håller nu tummarna för en ny kull under 2015. Men juni innehöll också årets Raduno, där vi glädjande fick placering i två stora klasser. Dixon blev 4a i unghundsklass och Nike gjorde sin debut i utställningsringen med en placering som 2a i öppenklass.

Nike Raduno 2014

Nike på Radunon

I juli fick vi besök av Enzo med familj, vi hade en trevlig helg tillsammans. Extra roligt eftersom de tyvärr missade valpträffen i maj. Juli slutade också gott med det första svenska CERTET till en TufflaZ-hund, Dixon tog cert i Ransäter.

20140726-2

CERT i Ransäter

Augusti vände det mot höst och mörker, på flera sätt. Vi fick ta adjö av vår älskade dalmatinerhane Jenzen alldeles för tidigt. RIP.

jenzen-sol

Jenzen, för evigt i våra hjärtan.

I september kom det andra svenska CERTET denna gång för Enzo med matte Sonja i snöret. De blev 3e bästa hane i Eslöv med den åtråvärda blågula rosetten.

enzo-cert

Enzo efter framgångar i Eslöv

I oktober gick det tyvärr från mörker till nattsvart hemma hos oss på kenneln då vår egen hane från A-kullen, Dixon, blev halt. Med dålig diagnos (läs mer på hans egen sida under tidigare kullar) så fick han somna in. Livet känns orättvist många gånger. RIP.

9

Dixon, vi saknar all din kärlek. Vi glömmer aldrig.

Vi känner ändå att vi innan året var över hade hunnit vända lite på allt elände. A-kullen har fyllt två år och tre av dem är ögonlysta UA. Även mamma Zigne är ögonlyst UA igen och är redo för ett nytt försök till parning under vintern/våren 2015. Så nu blickar vi framåt på alla sätt, vi tror på ett Gott Nytt År.