Valp nr 5 ut i den fyrkantiga ringen

11 oktober, 2015 av Anna Wannberg

Igår bjöd Cockerklubben in till inofficiell utställning i Jälla ridhus strax utanför Uppsala. Kennel TufflaZ representerades av tre valpar ur B-kullen, våra egna valpar Ztella och Caztor samt Hector (T. Buono Come L’oro) som vi fick träffa för första gången sedan flytten. Han är en glad och trevlig kille.

Totalt var 5  valpar anmälda så förutom våra tre var det två kusiner från kennel La Gottis som går i klassen över oss då de nu är 7 månader gamla. Först ut var alltså våra hanvalpar i klassen 4-6 mån, där vann Caztor och fick HP medan Hector stod som tvåa och fick se sig utan HP endast för att det behövdes mer ringträning meddelade domaren Hans Rosenberg.

Caztor och Hector

Caztor och Hector

I nästa klass blev det dags för Ztella som var ensam tik i 4-6 mån men hon fick HP och mötte därmed sin äldre kusin för att tävla om bästa tikvalp. Där drog Ztella det kortare strået och blev 2a bäst tikvalp. Grattis Lotta Landerstedt och Tia till bästa tikvalp.

Ztella och Tia

Ztella och Tia

Caztor mötte också sin äldre kusin och lyckades inte bara bli bästa hanvalp utan också BIR-valp när han mötte bästa tikvalpen.

7

BIR- och BIM-valp

Caztor blev också BIG-valp av tio deltagande valpar. Ingen placering i BIS-valp.

Caztor blev också BIG-valp av tio deltagande valpar i grupp 8. Ingen placering i BIS-valp.

Vi passade så klart på att fota Hector innan hemfärd, vi tycker att han utvecklas väldigt fint.

Hector 5,5 månader

Hector 5,5 månader

hector-5,5m-2