Norsk Lagotto Special

23 maj, 2016 av Anna Wannberg

I söndags var den norska lagottospecialen i Hunderfossen. För första gången (och säkerligen inte den sista) så var kennel TufflaZ på plats.
Vi hade med oss hela ”hemmagänget” alltså båda juniorerna Caztor och Ztella, som för övrigt debuterade. Vi hade också med oss Roza och vår nyblivna veteran Zigne.
Utöver det så kom också falkenbergarna med Enzo (T. Atteso) och VinZi (T. Buona Vincitore).

Familjen Dahlgren

Familjen Dahlgren

Vi hade en mysig kväll på lördagen med klippning, grillning och mycket skratt tillsammans. Vi konstaterar alltid när vi träffar Sonja och Gerry att vi bor alldeles för långt ifrån varandra. Men som tur är ses vi väldigt snart igen! 🙂

Så på söndagen utställning för den italienska domaren Allessandro Zeppi.
Först ut var Vinzi och Caztor i juniorklassen, totalt 5 juniorhanar.

juniorhanar

Vinzi med startnr 2 och Caztor nr 5

Caztor 1a i junkk med CK

Caztor 1a i junkk med CK

Tyvärr gillade inte VinZi dagens domare och åkte ut med ett KEP.
Caztor däremot lyckades vinna juniorklassen med CK och en väldigt fin kritik som löd: Maculine head. Correct proportion and muzzle. Lovely eyes, well set. Excellent neck. Excellent developed chest for age. Excellent legs. Straight topline with correct tail set. Excellent nose, well open. Lovely temperament. Moved very well with excellent powerful and long step and correct tail.

Nästa ut var Enzo i champion, han föll inte domaren i smaken och fick VG och en 4e placering i championklassen.

Så var det dags för vår Ztella att debutera i juniorklass. Det var en stor klass med 10 juniortikar. Domaren var imponerad av hela klassen och gav samtliga excellent. Kvar bland de fem sista var Ztella med hamnade till sist utanför placering. När domaren hade gjort sin placering gav han oss kommentaren – ”She is not white, but very beautiful.” Före stod nämligen ett helt gäng snygga vita tikar! 🙂

Juniortikarna med Ztella som "5a"

Juniortikarna med Ztella som ”5a”

Ztella framför domaren

Ztella framför domaren

Ztellas kritik: 13 months. Correct bite. Feminin expression with correct head profile. Correct proportions. Excellent neck. Correct legs. Chest well developed for age. Correct angulations front and rear. Coat in evolution today. Moved very well.

Sen hade vi Roza ut i öppen klass, hon föll igen på att hon inte riktigt kan hålla sin rygglinje i rörelse. Hon fick VG och blev 2a.

Roza 2a i öppen

Roza 2a i öppen

Rozas kritik: Feminin head. Correct proportions and muzzle. Correct bite. Dark eyes, well set. Excellent neck. A little straight angulation in front. Body well in the square. Excellent legs. Topline a little soft in the movement. Not in perfect coat condition today.

Sist ut för dagen var vår Zigne som blev veteran i fredags och nu fick debutera i klassen. Hon tilltalade domaren och fick både excellent och CK. Hon mötte senare hanen och slutade som BIM-veteran. Gladare och piggare i ringen än någonsin tidigare, vi ser fram emot att visa henne mer som veteran.

Zigne

Zigne

BIR-veteran Riccia's Felice Fabiano & BIM-veteran Bonebreakers Girasole

BIR-veteran Riccia’s Felice Fabiano & BIM-veteran Bonebreakers Girasole

Zignes fina kritik: Really lovely white female with feminin expression. Excellent proportions muzzle and profile head. Excellent neck. Correct angulation front and rear. Correct legs. A little long in loin. Excellent quality coat, well curly. In fantastic condition for her age. Moved very well.

En väldigt trevlig dag och vi hade tur med vädret måste vi säga för de hade lovat rejält med regn och det kom endast lite stänk under utställningsdagen. Det var välorganiserat och trevligt. Vi återkommer säkerligen till norska specialen igen.